• Feltehetnénk a kérdést hogy hol készült a világ legnagyobb limuzinja, de választ mindenki tudja, hogy az USA-ban. De nem csak a legnagyobb, hanem maga a limuzin készítése is Amerikából ered.

  Melyik a világ legnagyobb limuzinja?

  Versenyezhetnének az autóátalakító cégek egymással, amit meg is tesznek alkalomadtán, hogy melyik átalakított autó a világ legnagyobb limuzinja. De van köztük egy őrült gondolat után megvalósult limo, ami mindent felülír. Bár nem mai darab mert hogy a ’80-as években készítették ezt a hosszú autót, az akkori kor műszaki remekműve volt. Legalábbis limuzin téren. Lássuk mi jót tudunk elmondani róla.

  30 méter hosszú, van rajta egy mini helikopter leszálló hely, egy medence a hátsó részén, megszámlálhatatlan ülőhely, több napfénytető, bárpultok az ülések végénél és az akkori kor legjobb belső elrendezése. A limuzin elején három kormányozható tengely, közepénél négy és a hátsó részében öt fix tengellyel. Ezen információk tudatában bátran kijelenthetjük, hogy az autó közúton szinte használhatatlan volt. Bár a hosszú és széles amerikai sugárutak némelyiken tudott közlekedni, mivel a kanyarodás nagyon nehézkes volt, ez inkább nagyzási mániából gyártott hobbi limuzin maradt.

  Miért készült el a világ legnagyobb limuzinja?

  Persze hogy Amerika a limuzingyártás hazája, ahol minden nagy, és a széles országutak végeláthatatlan labirintusában megszámlálhatatlan limuzin közlekedik az utakon. A leghosszabb csak kihívás volt, mert használni sajnos nem lehetett. De az átalakító üzemek rengeteg autót készítenek. Ennek az elkészítése csak egy kihívás volt, hogy ilyet is tudunk. Igen, készítenek, mert olyan hogy “gyári” limuzin nem létezik. A teljesen új autókat külön ezzel a céllal foglalkozó cégek megrendelésre alakítják át hosszúra. Az elkészült végeredmény gyönyörű látvány, viszont az elkészítés módja és az összeszerelés sajnos hagy némi kívánnivalót maga után.
  Bár az autógyártás hazájában vagyunk, a minőségi beszállítók sem minőségiek, és a munkaerő sem képzett. Az egyik leghosszabb limuzin a Lincoln Navigator, ami szerencsére európai összeszerelésű limuzin, ezért minőségi belső térrel rendelkezik. Van egy másik is, a Chrysler 300 C ami egyedülálló a maga nemében, hiszen itthon nálunk Magyarországon készült az egész belső tere. Tulajdon képen örülünk annak hogy Amerika ezt a csodát adta nekünk, hogy átélhetjük milyen menő egy valódi luxusautóban utazni és szórakozni. Hálásak vagyunk hogy a csoda megtörtént, és bár a világ leghosszabb limuzinja mára már a feledésbe merült, a luxusautókra és a hosszú autókra továbbra is van igény.