• Mindenki a saját pénztárcájához mérten kezdi el szervezni az esküvőjét, de ha ez az olcsó esküvő Budapesten lesz megtartva, rengeteg lehetőség áll a rendelkezésére. Helyszínek, szolgáltatások, így ha ügyesen szervezünk az olcsóság nem feltétlenül megy a minőség rovására.

  Ha az olcsó esküvő Budapesten kerül megrendezésre

  Azért mert valamit jó áron szeretne kihozni az nem feltétlenül jelenti azt hogy ki kell hagyni a luxust. Azért mert valaki spórol, még nem azt jelenti hogy bizonyos dolgokról le kell mondania. Pénzt megtakarítani, spórolni az esküvő szervezéssel ezerféleképpen lehet.
  Ha körültekintően és tudatosan választ ki mindent az esküvővel kapcsolatosan, százezreket spórol úgy hogy mindenből a prémium minőséget választotta. Hogyan lehetséges ez? Alapszabály, időben kezdjünk el szervezni. Vegyünk egy füzetet, és kezdjük el az alapoktól. De ha van segítségünk, például egy esküvőszervező vagy egy barátnő, akkor is jó időben kezdjük el. Így alaposan át tudjuk gondolni a részleteket is, nem csúszunk le semmiről, és tudunk válogatni a szolgáltatók ajánlataiból.

  Mitől lesz olcsó esküvő Budapesten?

  Helyszín kiválasztása:

  rendezvény központ, kastély, étterem, vagy egyéb helyszín. Ne felejtsük a vendégszámot, ki mivel érkezik, van e rossz idő esetére alternatíva, és hogy fel vannak e készülve esküvő lebonyolítására. Nincs attól kiábrándítóbb, mikor tanuló felszolgálók, amatőrök végeznek egy ilyen munkát, ahol a leves után sokat kell várni a főételre, vagy éppen hidegen jön ki. Akkor inkább már legyen svédasztal, a spórolás egyik formája, még az is jobb mint egy rossz felszolgálás. Találunk rengeteg olyan esküvő helyszínt Budapesten, ami kifejezetten esküvő lebonyolításával foglalkozik. Profik, kipipálhatjuk a dekorációt, van olcsó menü, plusz még alkudozni is tudunk.

  Ruha kiválasztása:

  több száz ezer forintot spórolhat ha nem a legújabb legtrendibb, hanem a tavalyi vagy tavalyelőtti prémium modellt választjuk. Ugyan úgy gyönyörű, ugyan úgy prémium. Az internetről kiválasztott ruha is lehet tuti, csak próbáljunk fizetés előtt, vagy kérjünk visszafizetési garanciát. A ruhapróba mindig egy jó program a barátnőkkel, és így velük együtt lehet tervezgetni.

  A program:

  gondoljuk végig hogy a lefoglalt időpontok függvényében, mi a legideálisabb menetrend. Mikor legyen a fotózás, házasságkötés előtt vagy után, honnan indul a násznép és hová érkezik. Tervezzünk alaposan. Vegyünk figyelembe csúszásokat is.

  Esküvői autó:

  esküvői limuzin. Mivel fog közlekedni az ifjú pár? Mert hogy közlekedni fog az egyszer biztos. A vendégek is, és a pár is. Ha az esküvő limuzinnal lett leszervezve ott is spórolhatunk. Miért is hagynánk ki ezt a mindenki által kedvelt lehetőséget. Sőt, adjunk még hozzá pluszban egy romantikus Margit szigeti fotózást, vagy lovas hintós fotózást, és máris beljebb vagyunk anyagilag. Hogy hogyan? Limuzinok árai közt nem sok különbséget találunk, így inkább a minőségre hajtsunk egy kicsivel kevesebb bérlési idővel. Szükség volna 4 órára a limuzinra ami kb 80.000 ft. Szervezzünk okosan, kérjük csak 2 órára a limót és mindjárt a pénz felét megspóroltuk. A Margit szigeten üljünk fel egy lovas hintóra a fotóssal, 2 órán keresztül fotózkodhatunk 10.000 ft-ért. Kérje az limuzin indulását a szigetről, és álmai limuzinjával érkezzen meg a házasságkötő terem elé. Bérelhet luxusautót is az esküvőre, csak ebben nem fog a menyasszony a vőlegény, a szülők és a tanúk egy autóban utazni. Nem kell feltétlenül kell a világ legnagyobb limuzinja, de érdemes egy kisebb 9 személyest rendelni. Díszítéssel és virággal, ami jobb helyeken benne van az árban.

  Olvassunk fórumokat:

  olvassunk ezzel kapcsolatos újságokat kiadványokat, hallgassuk meg barátnőink ajánlását, alkudjunk, és ragaszkodjunk az előre megalkudott árhoz. Sajnos szolgáltatók hajlamosak az esküvő szó hallatán kétszer háromszor magasabb árat mondani. Ezért ha mi magunk szervezünk, ezt a szót ne ejtsük ki a szánkon amennyire csak lehet. Persze ez nem egyszerű, de amennyiben lehet. Esküvői torta….nem, ezt a tortát kérem. Aztán külön majd mi rárakjuk a díszt a tetejére, ilyenekre gondolok. Menet közben lesz idő a részletekre, mint gyűrű, koszorús lányok ruhái, gyűrűpárna, valami szexi, valami kék, díszítések, dj vagy zenész, fotós, fotózás kellékei, öltöny a vőlegénynek, kitűzők és dekorációk, nászút, sminkes, virágok, és még sorolhatnám. A limuzin bérlésről se felejtkezzen meg. Összességében kezdje időben a szervezést, legyen résen. Valamint az esküvőn mindig legyen pezsgő és ásványvíz a közelben. Bár mindenki pontosan szervez, ne essünk kétségbe ha valami nem pontosan úgy alakul ahogyan megálmodtuk. Még a Buckingham Palotában is voltak furcsaságok a királyi pár esküvőjén. 🙂